الماس ماندگار کاسپین

واردات کالا از سراسر دنیا

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

واردات کالا چگونه انجام می‌شود؟ صفر تا ۱۰۰ مراحل واردات کالا

واردات یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های بازرگانی و تجارت بین‌المللی است. بازار و حتی بخش‌های مختلف تولید به نبض واردات زنده هستند و این امر حیاتی در اقتصاد ایران با موانع خارجی و داخلی زیادی روبرو است. خوشبختانه شرکت‌های متعددی در این حوزه فعالیت می‌کنند و بسیاری از موانع را تسهیل یا به‌کلی برداشته‌اند. در این مطلب به معرفی روند واردات و مراحل انجام این کار می‌پردازیم.

لزوم تجربه و تسلط به قوانین تجارت بین‌‌المللی در امر واردات و صادرات کالا، فعالیت در این زمینه را به حوزه‌ای تخصصی تبدیل کرده است. به‌طورکلی در واقع به‌تمامی کالاهایی که از راه‌های هوایی، زمینی یا دریایی به کشور می‌آیند، واردات گفته می‌شود.
شرکت بازرگانی الماس ماندگار چه خدماتی برای واردات ارائه می‌دهد:

  • پیداکردن فروشنده خارجی
  • اعتبارسنجی تأمین‌کننده
  • بررسی کیفیت کالا در مبدأ
  • دریافت کالا در کشور مبدأ
  • ترخیص از گمرک
  • خدمات انبارداری
  • تحویل در مقصد
  • عقد قرارداد بین‌المللی
  • حمل دریایی و هوایی

برای اطلاعات بیشتر برای واردات با شماره بالا تماس بگیرید.

مراحل واردات کالا

در برخی کشورها به دلیل عدم وجود شرایط کافی و نیروی کار متخصص برای تولید برخی کالاها و تکنولوژی‌های خاص کمبودهایی وجود دارد. از همین رو بخش خصوص و دولتی واردات کالا را بهترین گزینه می‌دانند. واردات کالا مراحل بسیاری دارد و کسانی که علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه هستند می‌بایست قدم‌به‌قدم تمامی مراحل را به انجام برسانند.‌ واردات کالا را می‌توان به دو مرحله کلی تقسیم کرد. مرحله اول خرید یا تأمین کالای موردنظر است و مرحله دوم پروسه‌های مربوط به مراحل ترخیص کالا از گمرک. در این بخش هر دو مرحله را به‌صورت مختصر بررسی می‌کنیم.

مراحله اول: خرید و ارسال کالا

  • نامه‌نگاری و درخواست قیمت
  • تقاضای اطلاعات کالا شامل کاتالوگ و پروفایل فروشنده
  • چانه‌زنی و مذاکره با فروشنده
  • بررسی شرکت تأمین‌کننده
  • نهایی کردن سفارش و گرفتن پیش‌فاکتور (پروفرما)
  • پرداخت هزینه
  • بازرسی کمی و کیفی کالا
  • انتخاب روش حمل
  • بارگیری

مراحله دوم: ترخیص کالا

  • ثبت سفارش
  • اخذ مجوزهای لازم
  • دریافت اعلامیه ورود کالا به گمرکات
  • پرداخت هزینه‌ها شامل حقوق و عوارض گمرکی
  • حمل کالا به انبار پس از ترخیص
  • دریافت کالا

اصول واردات کالا

اصول خدمات واردات کالا، مجموعه‌ای از قوانین، مقررات، شرایط و فرایندهایی هستند که برای واردات کالا به کشور، باید رعایت شوند. این اصول، به منظور تسهیل و کنترل واردات کالا و همچنین حمایت از تولید داخلی وضع می‌شوند.

به‌طور کلی اصول واردات را می‌توان به دو بخش اصلی زیر تقسیم کرد:

  1. اصول قانونی: شامل قوانین و مقرراتی که توسط دولت وضع می‌شوند. برخی از مهم‌ترین اصول قانونی واردات کالا عبارتند از:
  • قوانین امور گمرکی: این قوانین، قواعد و مقررات مربوط به ورود و خروج کالا از قلمرو گمرکی جمهوری اسلامی ایران را تعیین می‌کند.
  • قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان: این قانون، حقوق و مسئولیت‌های مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان کالا و خدمات را تعیین می‌کند.
  • قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز: این قانون، مجازات قاچاق کالا و ارز را تعیین می‌کند. به زبان ساده واردات کالا به داخل کشور باید از یک مبدا قانونی و مشخص انجام شود.
  1. اصول تجاری: این اصول، شامل شرایط و فرآیندهایی هستند که توسط بازرگانان و فعالان اقتصادی برای واردات کالا رعایت می‌شوند. برخی از مهم‌ترین اصول تجاری واردات کالا عبارت‌اند از:
  • تحقیقات بازاریابی: قبل از واردات هر کالایی و برای جلوگیری از ضررهای احتمالی که در صورت عدم شناخت نیاز بازار با توجه به شرایط جغرافیایی و فرهنگی مقصد مورد نظرممکن است اتفاق بیافتد، باید از نیاز بازار و میزان تقاضای کالا اطمینان حاصل شود.
  • انتخاب تامین‌کننده مناسب: تامین‌کننده کالا باید از نظر قیمت، کیفیت، خدمات و اعتبار مورد تایید باشد.
  • عقد قرارداد خرید کالا: قرارداد خرید کالا باید به دقت مطالعه و بررسی شود تا حقوق و تعهدات طرفین مشخص شود.
  • انجام تشریفات گمرکی: پس از ورود کالا به ایران، باید تشریفات گمرکی کالا انجام شود. این تشریفات شامل اظهار کالا، پرداخت حقوق گمرکی و عوارض و دریافت مجوزهای لازم است.

رعایت اصول واردات کالا، برای موفقیت در این فعالیت ضروری است. متقاضیان واردات باید قبل از هر اقدامی، اطلاعات لازم در مورد این اصول را کسب کنند.

اصول واردات کالا

چین بزرگ‌ترین صادرکننده کالا به ایران و مهم‌ترین شریک تجاری ماست. تهیه مواد اولیه یا ماشین‌آلات تولید بسیاری از کالاها در داخل کشور امکان‌پذیر یا در مواردی به‌صرفه نیست؛ از همین رو بسیاری از شرکت‌ها، مجموعه‌های تولیدی و دانش‌بنیان‌ها و دیگر بخش‌های فعال اقتصاد، با استفاده از کالاهای وارداتی نیازهای خود را برطرف می‌کنند.

چین بیش از ۲۸ درصد تولید جهانی را در اختیار دارد و نزدیک به یک دهه است که از نظر تولید اقتصاد اول جهان است. محصولات مصرفی عمده صادرات چین را تشکیل می‌دهند اما بخش دیگری از واردات ایران از چین دستگاه‌های صنعتی و قطعات آنهاست. از دستگاه بسته‌بندی زعفران و قهوه گرفته تا قالب‌های بزرگ چندتنی را می‌توانید در سایت علی‌بابا به پایین‌ترین قیمت پیدا کنید. از سوی دیگر بازارهای ایران و خیلی کشورهای دیگر پر شده است از کالاهای ریز و درشتی مثل گلس و گوشی هوشمند که در چین ساخته‌وپرداخته شده‌اند.

کشور چین یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بوده است و همچنان بسیاری از کالاهای موردنیاز کشورمان را تأمین می‌کند. به دلیل محدود شدن مراودات تجاری ایران با سایر کشورها، واردات از چین در سال‌های اخیر افزایش‌یافته است.

چرا واردات از دبی؟

واردات از دبی، حمل‌ونقل و ترخیص به ایران کم‌هزینه و مقرون‌به‌صرفه است. دبی در همسایگی ایران است و بازرگانان با سرعت و هزینه کمتری نسبت به کشورهای دیگر می‌توانند محموله‌ی خود را وارد کشور کنند. این امر منجر به علاقه بازرگانان ایرانی به تجارت و واردات کالا از دبی شده است.

نکته دیگر در شرایط فعلی این است که واردات از دبی منجر به تسهیل روند خرید محصولات کشورهایی می‌شود که در حال حاضر ایران را تحریم کرده‌اند. در واقع شرکت‌های ایرانی می‌توانند برای واردات محصولات موردنظر خود، دفتر سپاهان همراه در دبی را به‌عنوان مقصد دریافت کالا معرفی کنند و پس از ورود محموله وارداتی به دبی برای ارسال آن به ایران اقدام کنند.

امارات برخلاف چین نه نیروی کار قابل‌توجهی دارد و نه تولید آن‌چنانی. در عوض ثروت نفتی پیشرانه امارات شد تا با توسعه زیرساخت‌های استراتژیک فضا را برای جذب سرمایه‌گذاری و تبدیل‌شدن به قطب تجاری فراهم کرد. این کشور دارای نرخ آزادی اقتصادی بسیار بالایی است. نرخ آزادی اقتصادی امارات متحده عربی ۷۰.۲ است که اقتصاد این کشور را به سی و سومین اقتصاد آزاد در سال ۲۰۲۲ تبدیل می‌کند.

دریافت مشاوره بازرگانی در تجارت بین‌المللی به مشتریان کمک می‌کند تا از میان انبوه محصولات، یک محصول خاص را بر اساس ارزیابی دقیق بازار فروش در کشور انتخاب و خرید نمایند. با انتخاب محصول درست و واردات یا صادرات آن به رشد اقتصادی و رفع نیازمندی های بازار کشور نیز کمک کنند.

تجارت بین‌المللی باعث افزایش بهره‌وری در تولید می‌شود؛ چرا که کشورها سعی می‌کنند روش‌های بهتر تولید را برای کاهش هزینه‌ها امتحان کنند تا در رقابت باقی بمانند. در واقع کشورهایی که می‌توانند محصول خود را با کمترین هزینه ممکن تولید کنند، قادر به کسب سهم بیشتری در بازار خواهند بود. 

بنابراین انگیزه برای تولید به طور موثر ایجاد می‌شود و این امر به افزایش استانداردهای محصول کمک می‌کند و مصرف‌کنندگان محصولاتی با کیفیت مناسب برای مصرف خواهند داشت.

از دیگر منافع تجارت بین‌المللی می‌توان به ایجاد اشتغال بیشتر از طریق ایجاد صنایع جدیدتر برای تامین نیازهای کشورهای مختلف اشاره کرد و به این ترتیب به کاهش میزان بیکاری کمک خواهد کرد. همچنین تجارت بین‌المللی یک کشور را قادر می‌سازد که کالاهای مصرفی را که نمی‌تواند در مرزهای خود تولید کند و یا تولید آن ممکن است هزینه بسیار بالایی داشته باشد، ارزان‌تر از و از طریق واردات خارجی به دست آورد.

آمار واردات کالا

طبق آمار واردات ایران برترین تأمین‌کنندگان ایران این کشورها هستند که در حدود سه‌چهارم (۷۹.۱٪) تجارت بین‌المللی ایران را شامل می‌شوند: چین (۲۷.۸٪)، امارات متحده عربی (۱۸.۱٪)، آلمان (۵٫۹٪)، هند (۵.۶۴٪)، کره جنوبی (۴.۵۵٪)، ترکیه (۴.۵٪)، برزیل (۴.۵٪)، ایتالیا (۳.۹۳٪)، روسیه (۲.۳۹٪) و سپس فرانسه (۱.۸۶٪)  سهم از واردات به ایران را دارند.

واردات لوازم جانبی موبایل

بازار واردات لوازم جانبی موبایل در ایران بسیار داغ است و تا به امروز میزبان صدها برند لوازم جانبی موبایل از سراسر دنیا بوده است. جالب است بدانید همین لوازم جانبی موبایل که شامل کاور، هندزفری، باتری و پاوربانک و موارد مشابه آن می‌شود، گردش مالی سالانه برابر با ۲۵۰ میلیارد تومان در کشور را به وجود آورده است. این میزان نه به‌خاطر گران بودن این کالاها، بلکه به دلیل مصرفی بودن آنهاست.

بازار تجهیزات و لوازم جانبی موبایل در ایران در عین سودآور بودن جذاب نیز به نظر می‌رسد. ازآنجایی‌که مردم عموماً هزینه‌های زیادی را صرف خرید لوازم جانبی موبایل مانند: انواع محافظ صفحه‌نمایش، کاور و قاب، هندزفری می‌کنند، بازار لوازم جانبی موبایل و تبلت و کامپیوتر روزبه‌روز در حال گسترش است.

واردات تلفن همراه

واردات تلفن همراه به ایران حجم بسیار بالایی دارد. سالانه نزدیک به ۱۵ میلیون دستگاه تلفن همراه به کشور می‌شود. شرکت الماس ماندگاردر حوزه واردات طیف وسیعی از محصولات فعالیت می‌کند و واردات تلفن همراه یکی از آن‌هاست. تلفن همراه از جمله کالاهایی است که روند وارداتی نسبتاً پیچیده‌ای دارد و سپاهان همراه با تجربه دیرینه خود می‌تواند تسهیلگر این روند باشد.

رشد سالانه بازار تلفن همراه همواره مثبت بوده و نیاز به این محصول کماکان از تراز مثبتی برخوردار است. از نظر تعداد بیش از ۵۰ درصد واردات تلفن همراه به برند سامسونگ تعلق دارد و برندهای هواوی، شیائومی، نوکیا و اپل در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

واردات قطعات کامپیوتر و هارد از چین و دبی

روش اصلی تأمین و واردات قطعات کامپیوتر از چین و امارات است. قطعات کامپیوتر در دسته کالاهای پرسود وارداتی قرار می‌گیرند. قطعات کامپیوتر حوزه‌ی گسترده‌ای از محصولات را شامل می‌شود؛ از موس و کیبورد و دانگل گرفته تا پردازنده و سرور. البته قطعات اصلی کامپیوتر که توسط شرکت‌های مهم تولید می‌شوند.

کشور چین یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های هاردهای SSD و HDD در دنیاست. این حجم بزرگ صادرات، خبر از کیفیت خوب و قیمت مقرون‌به‌صرفه برای واردات هارد از چین را می‌دهد. پس اگر می‌خواهید سود خوبی از واردات هارد داشته باشید، کشور چین یکی از بهترین گزینه‌هاست.

سوالات متداول

چه کالاهایی وارد کنیم؟

برای انتخاب کالای وارداتی باید باتوجه‌به میزان نیاز تولیدکنندگان به مواد اولیه و سایر کالاها را بررسی و سفارش بگیرید. همچنین در هنگام انتخاب کالا برای واردات توجه کنید که کالاهای غیراستاندارد را به دلیل پایین بودن قیمت آن نخرید.

در حقیقت با هر مبلغی می‌توان کالا وارد کرد ولی بستگی به این دارد که سود شما از این واردات چقدر باشد. واردات در مبالغ کمتر حاشیه سود کمتری دارند و برای موفقیت در بازار باید به میزان کافی واردات انجام دهید.

زمان واردات با حمل هوایی ممکن است کمتر از یک ماه باشد. اگر کشف قیمت، پرداخت و انجام امور گمرکی به‌سرعت انجام شود، همه چیز به روش حمل بستگی پیدا می‌کند. حمل هوایی بین یک هفته تا ۱۰ روز کاری و حمل دریایی بیشتر از یک ماه تا چند ماه طول می‌کشد.

 
 
 
به بالا بروید